Tényleg jó a méz pattanások ellen? Témakör: Pattanások Ellen

Az emberek mindent (is) kipróbálnak, ami csak egy kis kapaszkodót jelent a pattanásaik eltüntetése felé vezető úton. Pedig ha fele annyi energiát fektetnének a megfelelő szokások betartására, akkor már réges-régen megszűntek volna a pattanásaik.

Van, aki fogkrémet vagy citromot ajánl is a pattanásokra. Valljuk be, ezek a módszerek nemigazán hatásosak, talán már Te is tapasztaltad.

A legújabb őrület a méz.

Tele van vele az internet, hogy az emberek a pattanásaikra kenegetik a mézet, mert úgy gondolják, ha a wellness szállodákban a tehetősebb vendégek számára elérhető a mézes kezelés, akkor az biztos a pattanásokra is jó, mert hát a gazdagoknak olyan szép a bőrük, nincs pattanásuk, biztos a méz miatt van.

Mekkora tévedés!

A méz ugyan antibakteriális hatású, de ha megeszed a mézet többet érsz vele, mintha az arcodra kened, mert a pattanásaidat nem tünteti el, sajnos. Ráadásul méz és méz között is van különbség. A multiknál kapható macis flakonban található méz már feldolgozott termék, mely kevésbé rendelkezik az antibakteriális és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal, ezért még inkább hatástalanok az akne és egyéb bőrbetegségek kezelésében. A legjobb megoldás, ha “nyers”, termelői organikus mézet veszel, amit a helyiek árulnak a piacon, mert a feldolgozott mézet sok helyen hamisítják.

A termelői méz viszont jó lehet a pattanás okozta tünetekre, megpróbálhatod vele enyhíteni a tüneteket, bár ne várj tőle csodát. A cél, hogy ne alakuljanak ki újabb pattanásaid, amiket kezelgetned kell, ezért a probléma fő okát kell megszüntetned: a pattanások kialakulásának okait. Különben életed végéig kezelgetheted a tüneteket, de a probléma, a pattanások nem fognak megszűnni.

Pattanás elleni kezelési útmutató segít neked ebben, mert a pattanások kialakulásának okait tudod vele megszüntetni >>

Ha pedig olyan videókat, előtte / utána képeket látsz, ahol mézzel teljesen megtisztultak a pórusok, akkor az csupán egy újabb Photoshop clickbait (kattintás hajhász) cikk. Bár a méz ugyan ragadós, de nem tudja kiszedni a mitesszereket az orrodból.

Arcmaszk mézből – hogyan használd a mézet az arcodon?

Arcmaszk méz használata otthon pattanások ellen

A méz használatának talán legjobb módja, ha nagyon gyulladt pattanásos az arcod, akkor vékony rétegben felviszed a bőrödre és körülbelül 15-20 percig rajta hagyod, majd ezt hetente néhányszor megismétled. A méz a legjobban a már kialakult gyulladt pattanásokra lehet jó hatással. Csökkentheti a gyulladást, nyugtató hatású a bőr számára, így csökkenti a pattanáshoz általában társuló általános bőrpírt és a bőr feszülését! A mézet jó most le az arcodról, hogy mindenhonnan megfelelően eltávolítsd a kialakult filmréteget, ami nem lesz könnyű. Már az első használat után észreveheted, hogy puhábbá válik a bőröd, de ismét meg kell jegyeznünk:

A méz nem szünteti meg a gyulladt pattanásaid kialakulásának okait, így azt csak kezelgetni tudod. Azt kell elérned, hogy ne alakuljanak ki újabb pattanásaid azután, hogy a már meglévőket kezelted és eltüntetned. Ebben segít neked a Pattanás Elleni Útmutató. Ha már régóta küzdesz a pattanásokkal és úgy érzed semmi sem segít, akkor javasoljuk, hogy próbáld ki. Meg leszel elégedve az eredménnyel!