Barion Pixel
Pattanások Ellen

Hatásos a fogrém pattanás ellen?

Ha ezt a kérdést röviden és tömören szeretnénk megválaszolni, akkor:

Nem, nem hatásos.

Persze, ha már megjelentek a pattanások akkor érdemes valamivel kezelni, hogy mihamarabb elmúljanak, de annak nem az a módja, hogy a drága fokrémet az arcodra kened és ijesztgeted vele a kishúgodat. Pénzkidobásnak és placebónak, amivel becsapod magad jó, de másra nem.

A szervezeted magától is megszabadul a pattanásoktól, meggyógyítja magát, még akkor is, ha egyáltalán nem nyúlsz hozzájuk és semmivel sem kenegeted. De ha már mindenképp be akarod kenni valamivel, mert attól jobban érzed magad, akkor a fogkrém helyett használj inkább valamilyen természetes gyulladáscsökkentő krémet, pl.: körömvirág krémet. Olcsóbb és hatásosabb is.

De…

Fontos, hogy ne hidd, hogyha körömvirág krémmel kenegeted az arcod ujjnyi vastagon, akkor nem lesz többé pattanásos. Ez csak a gyulladt részek gyógyulásában segít, de az újabb pattanások kialakulásában nem. A probléma pedig azzal van.

Ne eltüntetni próbáld a pattanásaidat, hanem megelőzni!

Nagy különbség. A pattanás valaminek a tünete. Ne a tüneteket kezeld, hanem a problémát. A pattanások kialakulásának okai általában a szervezeteden belül és a szokásaidban keresendő.

Ha az interneten már elolvastad szinte az összes arcápolási tanácsot és meg is fogadtad őket, de mégis vannak pattanásaid, akkor a probléma a szokásaidban keresendő.

Ha megtanulod a megfelelő szokásokat, akkor nem kell többé a pattanásaidat kezelni, mert nem lesz mit, nem fognak újak kialakulni. A régiek pedig szépen meggyógyulnak.

A szokásokról bővebben az otthoni pattanás elleni kezelési útmutatónkban olvashatsz >>

'Fel a tetejéhez' gomb